The other danish guy’s international success story is based on the brand — not protecting it would be incredibly dumb!

by | Oct 29, 2018 | Referenser | 0 comments

“Jag kan inte ens tänka mig hur varumärkesskydd skulle kunna göras på ett smidigare och tydligare sätt än det här.”

Det finska underklädesmärket the other danish guy exporterar världens bästa underkläder till den internationella marknaden. Ipriq har hjälpt företaget att bygga sin varumärkesstrategi och assisterat i alla praktiska frågor. Dessa frågor är av största vikt när vi talar om att bygga en internationell verksamhet kring ett välkänt och uppskattat märke.

 

Only three balls matterTM

The other danish guys historia fick sitt startskott i och med mäns skavande underkläder. Idéen om ett nytt företag kom från obekväma underkläder under en löprunda i New York. När historien, som fick sin början av en slump, utvecklades till ett varumärke, stod det hela tiden klart att märket skulle ha en stark internationell närvaro.

Mode- och textilindustrin borde ta vår planets minskande resurser på allvar. Denna tankegång har lett the other danish guy till att reflektera över den tredje bollen, alltså vår planet. Företaget är det första i världen att använda SmoothshellTM-tyg vid produktionen av underkläder. Tyget görs av plastavfall och övergivna fiskenät som hittas i haven.

“Vi började med en genuin vilja att producera världens bästa underkläder för män. Det stod emellertid klart för oss från början att vi inte kunde ta över marknaden eller nå vår eftersträvade tillväxt endast genom att ha en bra produkt — vi behövde ett starkt varumärke.Samtidigt bestämde vi oss för att hålla märket klart och tydligt genom att fokusera på underkläder och att bygga en stark närvaro på den internationella marknaden för märket,” säger Tommi Lähde, the other danish guys grundare.

Ipriqs hjälp började med varumärkesstrategin

“Jag hade redan omfattande kunskap om att skapa och utveckla varumärken. Därigenom hade jag också en allmän förståelse för behovet av att skydda sitt varumärke. Det jag inte hade var erfarenhet av att skydda varumärken. Utöver de faktiska åtgärderna ville jag även förstå betydelsen av skydd i företagets olika skeden och för detta behövde jag en partner som jag kunde ställa dumma frågor till utan att framstå som en idiot,” förklarar Lähde.

I ett tidigt skede insåg the other danish guy att skydd av ett framgångsrikt och internationellt varumärke är en förutsättning för dess verksamhet. Att inte skydda märket skulle högst sannolikt ha oöverkomliga konsekvenser och skulle kunna förstöra hela märket. För att förebygga att detta skulle hända valde the other danish guy att söka hjälp utifrån. Konsultering som möjliggör förståelsen av saken samt vidtagande av de nödvändiga konkreta åtgärderna identifierades som de specifika behoven. Ipriq valdes till samarbetspartner på basis av rekommendationer.

“Jag frågade mitt nätverk om rekommendationer av potentiella partners. Ipriq var ett lätt val, då Ipriq och Jarmo Talvitie kom upp flera gånger,” säger Lähde.

Ett funktionellt partnerskap frigör resurser

“Ett tillväxtföretag har hela tiden en miljon olika saker att ta han om. Det är otroligt betydelsefullt när du helhjärtat kan anförtro något åt en partner, och det enda du behöver göra är att bocka av det från din lista och veta att det tas om hand,” säger Lähde. Ipriq tog hand om the other danish guys ärenden med ett konsulterande tillvägagångssätt. Den operativa modellen innehöll inget extra och var tydlig och informativ — det var enkelt för the danish guy att lita på processen fullt ut.

“Jag uppskattar verkligen professionalismen och tålamodet som Ipriq visade genom hela handledningsprocessen. Vi såg inte skymten av de teatraliska och terminologiska gimmickar som man ibland upplever i samband med experttjänster. Saker fortskred aktivt och allt sköttes på ett direkt och ärligt sätt. Jag kan inte ens föreställa mig att varumärkesskydd skulle kunna skötas på ett smidigare och enklare sätt än det här,” säger Lähde.

Ett enkelt sätt att skydda ditt varumärke

Lähde betonar än en gång betydelsen av att man skyddar sitt varumärke. En partner som Ipriq gör skyddsprocessen ganska enkel och smärtfri. Processen, som tog flera månader, krävde sammanlagt the other danish guys resurser i några dagar.

“Ipriqs experter hade en klar vision och omfattande expertis för att fullgöra ett projekt av det här slaget. Hela saken var skött inom loppet av några månader och, det handledningsbaserade fullgörandesättet till trots, krävdes endast ett par dagar av min tid. Det är löjligt lätt, speciellt med tanke på hur betydande det är för hela märkets värde att man skyddar det.

Jag rekommenderar absolut deras tjänster. I synnerhet rekommenderar jag dem för situationer där märket kan vara betydelsefullt, och företaget har som avsikt eller vision att verka också utanför den inhemska marknaden. Baserat på min erfarenhet är Ipriq den bästa möjliga partnern för dessa situationer,” konkluderar Lähde.

Related Posts

Game studio Critical Force protects its trademarks in key markets

Game studio Critical Force protects its trademarks in key markets

Critical Force Oy, the game studio that has gone global from its base in Kajaani with its Critical OPS game, has gained a strong foothold on the game market worldwide. With the help of Ipriq, the studio protects its Critical OPS trademark in the areas where the game has the most players.